úterý 4. září 2012

Ubytování Koločava

Jelikož se o naší oblíbené bábušce šíří pomluvy, které nejsou tak úplně fajn, zde na ni máte kontakt, abyste se mohli přesvědčit, že jsou pouze chabými pokusy konkurence - četnické stanice - o ještě větší zisk.

Jde o to, že na čs vás ubytují fakt draze na tamější poměry (léto 2012 se snídaní 100gr), kdežto u bábušky si to dáte za cca 40 (nám to dává už 4. rokem za 35).
Rozdíl je v tom, že na čs máte společné ubytování a sprchu a splachovací záchod, kdežto u bábušky dostanete vlastní cimru, luxusní suchý hajzlík za drůbežárnou a místo sprchy tzv. baňu, tj. sauna, kde vytváříte páru poléváním nažhavených kamenů.

Takže si vyberte sami. Chcete si zahrát na Němce v Čechách a draze se evropsky ubytovat nebo zažít parádní kolorit hned naproti přes cestu u bábušky Jeleny a podívat se, jak se doopravdy žije a žilo?
A bonus - barák vedle je bábuščina kamarádka, u níž vám bábuška zjistí wifi heslo:-)

Bábuška Jelena
tel.: +380987970294
Můžete jí říct, že máte kontakt od Pjotra z Čech, co už tam byl 4x a pozdravte mi ji:-)

Stojíte-li u četnické stanice a díváte se na bábuščin barák, nalevo od něj je čerstvě otevřená hospůdka; kolorit zde není tak fajn, jako v četnické stanici, ale jsou zde přívětivější a otevřou vám i dlouho po zavíračce, pokud nespí. Zde se také dá ubytovat, ale upřednostnil bych z hlediska koloritu bábušku.
tel.:+380976436582

Na telefonování se spolehněte až v případě krajní nouze - vše domluvíte na místě.

A pak k večeru, až přijede autobus plný čechů, kteří se ožerou a dělají neskutečný bordel, pseudodružbu a kšeft četnické stanici, tak pochopíte, jaký je rozdíl mezi četnickou stanicí a pravým ubytováním na Koločavě. A posledním faktem, který mě donutil to sem hodit - četnická stanice zažalovala na nějaké milici v Mukačevu (nebo něco takového blebleble) bábušku za to, že jim krade turisty :-D

15 komentářů:

  1. Zdravím
    v Koločavě jsem byl už dvakrát a opět se tam chystám, naposledy v rove 2009, to jsme spali ještě v Četnické stanici a bylo to ještě takové lidové.
    Jak ted čtu tvůj příspěvek tak mě mrazí.
    Velmi rád bych se domluvil s tou babuškou Jelenou, ale trochu jsem nepochopil zda je třeba se tedy tel. dohodnout, nebo skutečně spoléhat na domluvu až na místě,?
    Aby poté náhodou neměla plno a byl by problém??
    Tomáš, Hrádek FM

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, rozhodně se není třeba domluvit, protože jakmile dorazí více hostů, než je bábuška schopna pojmout, protočí se ji v očích dolárky a určitě tě někde ubytuje:-) Přeji příjemné léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odpo, trošku se zpožděním ale přece, Pořád aktuální

      Vymazat
  3. Tak update - bábuška měla plno (bylo nás prostě příliš hodně - 9 kusů), tak nás strčila ke své dceři. Pak odešli čeští motorkáři nebo cyklisti (rozdíl přestávám vnímat:-)))) a vlezli jsme se zase všichni.

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsme se vrátili od bábušky. Letos má vzhledem k situaci na východě volno, turisti prý nejezdí. Odchytila si nás sama, stanovali jsme u rybníčku před obchodem, nabídla nám přes plot jablíčka a ubytko za 40,- Dobře jsme se u ní vyspali i najedli, a zaplatit chtěla míň než jsme nabízeli.

    Na západě Ukrajiny je klid, krávy dojí, slepice snáší, na Koločavě se nic nemění. Není důvod bát se.

    David

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za info. Nějaké fotky ke zveřejnění z letoška by nebyly? Poslal bych email a nahodil je na web.... je tu dlouho ticho a já sám se tam ani příští rok nechystám.

      Vymazat
  5. Tak já se tam chystám 25. 10. 2014. Jedeme poprve, tak snad se to vyvede, když se na tuto cestu chystáme už pět let.

    OdpovědětVymazat
  6. Super, nedodal byste pak krátký report + fotky? Předem díky..

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den. Po skvělém zážitku v rumunském Banátu, jsme měli jet původně organizovaně na Koločavu do ČS. Bohužel, hodně lidí situaci na UKR vyhodnotila jako nebezpečnou a celý výlet tím tak padl.

    Zůstali jsme ale 2, kteří by se tam přesto rádi vydali po své ose a proto bych Vás rád požádal o radu, resp. o několik rad :)

    1. Babučka Jelena se s námi dorozumí jak? V tomto případě bohužel, ale jsme už generace angličtinářů :)

    2. Jde o termín 27.12.-3.1.2015. A jelikož je to nejen novoroční termín ale k tomu ještě termín zimní, neradi bychom skončili jako kostky ledu.. Doporučil byste i v tomto případě si místa nerezervovat předem?

    3. Z jakého města se nejlépe veřejnou dopravou na Koločavu dostanu, popř. jak často jezdí a kolik hřiven přibližně stojí??

    4. Vyplatí si brát z ČR běžky?? Jak je to s označením cest v zimě? :) To jen pro naší zajímavost..

    Díky moc za poskytnutí rad, zkušeností.. Ondra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. btw rádi potom dodáme krátké info vč. několik fotek :)

      Vymazat
    2. Ahoj.
      1) máte ruce a nohy a bábuška celkem solidně rozumí česky:)
      2) nemyslím si, že nenajdete ubytování,
      3) tak buď taxíkem přímo z užhorodu, dva roky zpátky jsme za ford galaxy platili tuším 60€uro nebo autobusem (maršrutkou) také přímo z Užhorodu, přestoupíte v Mukačevě a možná ve Sválavě a Mižgiriji,
      4) trasy tam letos dost možná vyšlapané nebudou, jezdí tam sice v tomto období pár našich cestovek, ale vzhledem k současnému průměrnému českému povědomí o Ukrajině ... ale proč si běžky nevzít, stopu si uděláte sami...

      Byl bych pak moc rád za informace, fotky, přijmu i článek:-) Tak samo fotky z Banátu (krajinky, lidi atp) bych rád použil na mou wiki o balkánu. neposkytl bys?

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky, rychlost odpovědi rovná se tryskomyši :) Bohužel fotky vlastní z Banátu mám jen málo kvalitní, nevhodné k šíření.. A jelikož jsme tam byli s dobrým fotografem, mám fotky přímo od něj, bohužel, autorská práva apod. mi nedovolí tyto fotky posílat dále.. Avšak z Koločavy budou fotky přímo mé, tak je rád poskytnu k dalšímu neomezenému šíření..

    V aktuální době poslední dotaz :) Co malého přivést místním lidem, co by je potěšilo?? Např. v Banátu to byl Ibuprofen a Paralen, jelikož jsou tam léky velmi drahé a cesta k nim daleká.. tak něco podobného jako drobný a v batožině lehký present .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super:-) Bábušce třeba domácí čaj, jinak slivovici na rozlévání:-)

      Vymazat